۲۳ آذر ۱۴۰۲ - ۱۳:۵۹

فروش دارو در فضای مجازی سلامت جامعه را تهدید می‌کند

فروش دارو در فضای مجازی سلامت جامعه را تهدید می‌کند
مسوول رسانه و اطلاع‌رسانی انجمن داروسازان ایران گفت: ورود بازار دارو به فضای مجازی و فعالیت سکوهای مختلف یا «پلتفرم‌ها» در این زمینه با هدف کسب منافع مالی، تهدید جدی برای سلامت جامعه محسوب می‌شود.
کد خبر : ۶۴۲۹۸۹

به گزارش صراط به نقل از ایرنا،‌ دکتر مرضیه بذرافشان روز پنجشنبه در حاشیه نشست خبری انجمن داروسازان خراسان رضوی با موضوع «مشکلات حوزه داروسازی کشور» در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: هم اکنون حدود ۵۰ پلتفرم در کشور در زمینه عرضه و فروش دارو فعالیت می کنند، در حالیکه این فعالیت غیر قانونی و برای سلامت جامعه مضر است.

وی ادامه داد: بر اساس ‌ماده ۱۵ قانون تعزیرات حکومتی امور بهداشتی و درمانی مبنی بر اینکه «عرضه و فروش دارو باید با حضور مسئول فنی انجام گیرد» و ‌ماده ۱۶ تاکید بر «لزوم حضور مسئول فنی در ساعات مقرر در داروخانه»، فروش اینترنتی دارو نقض می‌شود، چراکه مبدا فروش دارو باید داروخانه باشد و شواهدی برای نظارت بر روند عرضه دارو از طریق فضای مجازی وجود ندارد.

مدیر روابط عمومی و رسانه انجمن داروسازان خراسان رضوی اظهار داشت: همچنین طبق قانون مربوط به مقررات امور پزشکی و دارویی و مواد خوردنی و آشامیدنی مصوب ۱۳۳۴/۰۳/۲۹ ، تنها محل عرضه دارو داروخانه هستند، بنابراین فروش دارو در پلتفرم ها و فضای مجازی و غیر از داروخانه غیر مجاز است.

بذرافشان افزود: علاوه بر آن بر اساس بند "ب" ماده ۶ قانون تجارت الکترونیکی، مبنی بر "عدم فروش مواد دارویی به مصرف کنندگان نهایی"، تجارت الکترونیک دارو غیرقانونی است و نیز بر اساس بند "ج" ماده هشت قانون تجارت الکترونیکی، مبنی بر اینکه "لزوم مشخص بودن مبدا فروش کالا"، مبدا فروش دارو در پلتفرم‌ها مشخص نیست که این امر نیز غیرقانونی و نیز تهدیدی برای سلامت جامعه محسوب می شود.

وی ادامه داد: همچنین طبق ماده چهار ‌آیین نامه انتظامی رسیدگی به تخلفات صنفی و حرفه‌ای شاغلان حرفه‌های پزشکی و وابسته مبنی بر اینکه " شاغلان حرفه‌های پزشکی و وابسته حق افشای اسرار و نوع بیماری، مگر به موجب قانون را ندارند." به این دلیل که محل سرور پلتفرمها مشخص نیست و این موضوع رعایت نمی شود، پلتفرم ها فضایی غیر قانونی برای عرضه دارو بشمار می روند.

مسوول رسانه و اطلاع رسانی انجمن داروسازان ایران تصریح کرد: ماده ۳۵ و ۳۶ منشور شهروندی مبنی بر اینکه "حق شهروندان است که از امنیت سایبری و فناوریهای ارتباطی و اطلاع رسانی، حفاظت از داده های شخصی و حریم خصوصی برخوردار باشند." در پلتفرم های فروش دارو، عملا از محرمانگی اطلاعات سلامت بیماران صیانت و محافظت نمی شود.

بذر افشان افزود: از مسوولان خواستاریم تا در راستای حفظ سلامت مردم و صیانت از اطلاعات سلامت بیماران با برخورد قانونی از فعالیت این پلتفرم های فعال در حوزه عرضه و فروش دارو جلوگیری کنند.

از هزار و ۲۰۰ داروخانه فعال در خراسان رضوی، ۸۰۰ داروخانه در مشهد دایر است.

برچسب ها: دارو داروخانه