۱۲ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۳:۲۲

وزیر خارجه فرانسه و ظریف در کنفرانس خبری چه گفتند؟

وزیرامور خارجه فرانسه می گوید، پس از امضای برنامه جامع اقدام مشترک ( برجام) در وین ، برای فرانسه بسیار مهم بود که به این قرارداد بین المللی احترام گذاشته شود.
کد خبر : ۳۴۷۱۶۳
صراط: ایرنا نوشت: وزیرامور خارجه فرانسه می گوید، پس از امضای برنامه جامع اقدام مشترک ( برجام) در وین ، برای فرانسه بسیار مهم بود که به این قرارداد بین المللی احترام گذاشته شود.

« ژان ماک ایرو» روز سه شنبه در همایش مشترک تجاری ایران و فرانسه در محل اتاق بازرگانی، صنایع ، معادن و کشاورزی ایران افزود: پس از امضای توافق نامه وین بین ایران و پنج کشور جهان، فرانسه بلافاصله برای برقراری روابط همه جانبه با ایران اقدام کرد و به لحاظ سیاسی پشتیبانی نیرومندی از این روابط به عمل آورد.

وی گفت: روابط دوجانبه به ویژه در زمینه های اقتصادی به نفع هر دو کشور است و فرانسه هیچ گاه با چنین شتابی با هیچ کشوری کار نکرده است.
ایرو تصریح کرد: دو کشور باید از روابط دوجانبه برای همکاری های بیشتر به ویژه در زمینه تامین مالی و دسترسی به بازار بهره برداری کنند.
وزیر امور خارجه فرانسه افزود: روابط ایران و فرانسه پس از برجام بیش از 200 درصد رشد داشته است. شرکت های رنو و پژو فرانسه در ایران فعالیت می کنند که همه اینها اشتغال و سرمایه برای دو کشور به همراه می آورد.
این مقام ارشد سیاسی فرانسه ضمن اشاره به قرارداد فروش هواپیما به ایران که نخستین فروند آن تحویل شد، افزود: قراردادهای دیگر نیز به همین سرعت امضا خواهد شد و شرکت های بزرگ فرانسوی از جمله توتال جزو نخستین شرکت های اروپایی هستند که با ایران وارد معامله شدند و این کمک می کند به اینکه شرکت های بزرگ دیگر بین المللی نیز قدم پیش بگذارند.
ایرو گفت: ایران جزو کشورهای خوشنام در زمینه آموزش عالی است و فرانسه علاقه مند است که در زمینه های دانشگاهی و موسسه علمی بین دو کشور روابط خوبی برقرار شود و در این رابطه 17 قطعنامه امضا شده است.
ایرو، همکاری در زمینه آب و هوا، مدیریت آب، انرژی، صنایع غذایی، فناوری های اطلاعاتی و حمل و نقل را از دیگر زمینه های مهم در توسعه روابط دو کشور عنوان کرد و افزود: قراردادهای مهمی در زمینه های راه و بندر و همچنین بازسازی فرودگاه مشهد امروز امضا می شود.
وی افزود، با وجود اینکه آینده خوبی برای همکاری های دو کشور وجود دارد، اما تا زمانی که خلاءهای مالی بر طرف نشود، پیشرفت چندانی وجود نخواهد داشت.
وزیر امور خارجه فرانسه تاکید کرد: این کشور از راه های مختلف تلاش می کند تا بانک های مختلف را به فعالیت و تعامل با ایران ترغیب کند و موانع بانکی را از میان بردارد.
وی، ارائه گارانتی صادرات یکساله به صادرکنندگان کالا به ایران و نیز تسریع و تسهیل ارائه ویزای فرانسه به فعالان اقتصادی و فرهنگی را از دیگر اقدام های دولت فرانسه اعلام کرد.
ایرو، از مسئولان اقتصادی ایران خواست تا دسترسی به بازار ایران برای بازرگانان فرانسوی آسانتر شود و در یک منطق برد-برد، فرصت های موجود مورد بهره برداری قرار گیرد.
وی تاکید کرد، این حجم از فعالیت ها که اکنون در حال انجام است نشان می دهد برجام برای همه مفید بوده است.
ایرو ادامه داد: ما همچنین تلاش می کنیم تا دادن ویزا به فعالان اقتصادی و فرهنگی آسانتر شود.
به گزارش ایرنا، در پایان این مراسم یک سند همکاری در زمینه های توسعه فرودگاه مشهد، یک سند در زمینه ایجاد کارخانه اتانول در کرمانشاه و 2 سند در زمینه شیلات امضا شد.
ژان مارک آیرو وزیر خارجه فرانسه شب گذشته برای شرکت در همایش تجاری ایران و فرانسه در صدر یک هیات عالی‌رتبه اقتصادی به تهران آمد. رئیس انجمن کارفرمایان فرانسه و یک هیات 100 نفره تجاری وزیر خارجه این کشور را همراهی می کنند.
آغاز به کار دولت یازدهم با ورود هیات های اروپایی، به خصوص فرانسوی همراه بود. در بهمن ماه 1392 یک هیات 114 نفره از فعالان اقتصادی فرانسه به سرپرستی پاتریک بلان رئیس انجمن خودروسازی فرانسه به ایران آمدند. اواخر تابستان 1394 نیز 130 شرکت فرانسوی به سرپرستی وزیر بازرگانی این کشور به تهران سفر کردند.
در پاسخ، در بهمن همان سال، حسن روحانی رئیس جمهوری ایران، با هیاتی از فعالان اقتصادی ایران به پاریس سفر کرد که منجر به عقد پیش نویش قرارداد خرید یکصد فروند هواپیمای ایرباس شد.
بر اساس آمار گمرک جمهوری اسلامی ایران حجم واردات ایران از فرانسه در سال 1394، حدود 694 میلیون دلار و شامل واردات انواع قطعات خودرو، دارو، لوازم آرایشی و بهداشتی، فولاد، تجهیزات پزشکی، لوازم خانگی و ساختمانی، ماشین آلات صنعتی، فرآورده‌های شیمیایی و موادغذایی بوده است.
صادرات ایران به فرانسه در سال 1394 نیز حدود 18 میلیون دلار و شامل کالاهای سنتی صادراتی مثل خشکبار، خرما، زعفران، فرش، مواد اولیه، صمغ و اسانس انواع گل بود. آمار رسمی 9 ماه نخست سال 1395 حاکی از رشد صادرات ایران به فرانسه به 25 میلیون دلار و واردات از این کشور به 733 میلیون دلار است.

رشد سه برابری تجارت ایران و فرانسه

وزیر امور خارجه ایران از رشد سه برابری روابط تجاری ایران و فرانسه خبرداد و گفت: جمهوری اسلامی به عنوان شریکی قابل اتکا و با ثبات، آماده همکاری های اقتصادی پایدار و مبتنی بر منافع مشترک با اروپا به ویژه فرانسه است.

به گزارش ایرنا، محمد جواد ظریف روز سه شنبه در دیدار ژان مارک آیرو همتای فرانسوی خود که در تهران به سر می برد، افزود: به میهمانان فرانسوی ما که امروز دریک روز تاریخی به جمهوری اسلامی ایران آمده اند، خیر مقدم عرض می کنم. 38 سال پیش در چنین روزی یک مهمان فرانسه به کشور بازگشت و آغاز دهه فجر انقلاب اسلامی را رقم زد.
ظریف با بیان این که یاد و خاطره امام بزرگوار، شهدا و یاد دوستی ایران و فرانسه برای ما، مخصوصا در این روز بزرگ بسیار گرامی است، افزود: بسیار خوشحالم که این فرصت برای من پیدا شد که با کارآفرینان ایران و فرانسه گفت وگو داشته باشیم.
وی با تشکر از از رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران و وزیر خارجه فرانسه به دلیل اظهاراتشان و دیدگاه مثبت و رو به جلوی دولت فرانسه، تاکید کرد: به شما اطمینان می دهم که دیدگاه مشابهی در جمهوری اسلامی برای گسترش روابط همه جانبه بین ایران و فرانسه در حوزه های مختلف اقتصادی، فرهنگی، علم و تکنولوژی و همین طور حوزه سیاسی، همکاری های منطقه ای، مبارزه با افراط و تروریسم که نقطه مشترک همه ما دراین منطقه است، وجود دارد.
رئیس دستگاه سیاست خارجی ایران، یادآور شد: برگزاری اولین نشست کمیسیون مشترک که حاصل سفر جناب آقای دکتر روحانی ریاست جمهوری محترم اسلامی ایران به پاریس در بهمن 1394 بوده و توافق دو رییس جمهوری است با حضور همکار خوبم جناب آقای آیرو وزیر محترم امور خارجه فرانسه که امروز بعد از این جلسه در وزارت خارجه تشکیل خواهد شد بیش از هر چیز بیانگر وجود اراده سیاسی در دو کشور برای ارتقای روابط دو جانبه به ویژه در توسعه مناسبات اقتصادی است.
ظریف تصریح کرد: ما در طول سال گذشته تحول بسیار مهم و چشمگیری در روابط اقتصادی دو جانبه داشتیم. میزان مبادلات تجاری دو کشور در یازده ماهه سال 2016 یعنی بعد از اجرایی شدن برجام به بیش از یک میلیارد و 700 میلیون یورو رسید که نسبت به سال قبل از آن سه برابر رشد داشته است.
وی خاطرنشان کرد: البته از نظر ما ظرفیت اقتصادی ایران و فرانسه و بویژه ظرفیت بخش خصوصی بسیار فراتر از این میزان است. ان شاءالله با ظرفیت های موجود و شرایط جدید پسا برجام، فرصت ها و ظرفیت های جدیدی برای هر دو کشور فراهم شود تا روابط اقتصادی مثمر ثمر و مفید برای هر دو کشور در فضای آرام و مناسب گسترش یابد.
وزیر خارجه ایران تاکید کرد: خوشبختانه در سایه امنیت موجود در ایران، این امکان برای فعالان اقتصادی ایران و فرانسه بوجود آمده تا بیش از پیش همکاری ها را رونق بخشند.
ظریف افزود: طبیعی است همان طور که همکارم وزیر محترم امور خارجه فرانسه تصریح کردند وزارتخانه های خارجه دو کشور هم به لحاظ مصونیت ذاتی بعنوان مسئول روابط خارجی و هم بعنوان مسئولان کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور، این مسئولیت را دارند که بسترهای سیاسی و اقتصادی لازم را فراهم کنند اما وظیفه ما تسهیل است.
وی ادامه داد: کار و تلاش اصلی بر عهده کارآفرینان، تجار، بازرگانان، صنعتگران و مسئولان محترم بنگاه های خصوصی است که بر اساس سیاست دولت جمهوری اسلامی ایران عنصر مهمی در روابط اقتصادی خارجی است و امیدواریم از این فرصت به بهترین نحو استفاده کنیم.
عضو کابینه تدبیر و امید اضافه کرد: در عرصه پر رقابت اقتصادی جهانی، روند همگرایی و همکاری اقتصادی با کشورها با چالش های متعددی بویژه تحولات سیاسی در ایالات متحده و همین طور تحولات در اروپا روبرو است اما جمهوری اسلامی در این شرایط دشوار، یک همکار و شریک قابل اتکا و با ثبات و آماده همکاری های اقتصادی دراز مدت، پایدار و مبتنی بر منافع مشترک با کشورهای اروپایی و بویژه فرانسه با توجه به سابقه طولانی تاریخی دو کشور است.
ظریف اظهار کرد: قطعا در این مسیر، کنشگران اقتصادی در بخش خصوصی جایگاه ویژه و محوری دارند و دولت جمهوری اسلامی از تلاش این کنشگران اقتصادی به صورت جدی حمایت خواهد کرد. اقتصاد درونزا و برونگرا محور اصلی راهبرد توسعه اقتصادی در جمهوری اسلامی برای دهه های آتی است.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به این مولفه ها، شرکای اقتصادی ما می توانند روی این اصول باثبات و بلند مدت، برنامه ریزی کنند. مزیت های فراوان ایران برای همکاری اقتصادی بر کسی پوشیده نیست اما مهمترین مزیت بازار ایران، امنیت بی نظیر ناشی از اعتماد به مردم و حضور و مشارکت مردم در صحنه سیاسی، ا قتصادی و فناوری ایران است.
برچسب ها: صراط فرانسه ظریف
خبر فوری

همه برای سلامت این جمع خدمت‌گزار دعا کنند/ ملت ایران نگران و دلواپس نباشند