۱۳ آذر ۱۳۹۳ - ۱۸:۰۷

لاریجانی:دموکراسی‌ در ایران‌ و پاکستان واقعی است/مشکلی در روابط با عربستان نداریم

علی لاریجانی در دیدار رییس مجلس ملی پاکستان گفت: در مسائل اقتصادی روابط خوبی داریم اما ظرفیت دو کشور بیش از این است و باید گام‌های بلندتری در زمینه روابط اقتصادی برداشته شود.
کد خبر : ۲۱۲۴۸۵
صراط: علی لاریجانی رییس مجلس شورای اسلامی در جریان دیدار عصر امروز خود با رییس مجلس ملی پاکستان اظهار کرد: کشور پاکستان برای ما یک موقعیت ممتازی است و کشور مسلمان، برادر، دوست و همسایه ماست که همیشه در طول تاریخ و پس از انقلاب روابط بسیار صمیمانه‌ای داشته‌ایم و این در همه دولت‌ها در پاکستان وجود داشته که به ریشه‌های فرهنگی برمی‌گردد.

رییس مجلس قانونگذاری خطاب به رییس مجلس ملی پاکستان گفت: از ملاقاتی که با شما داشتم احساس کردم که افکارتان برای بالابردن روابط دو کشور و مسائل دنیای اسلام بسیار نزدیک است.

لاریجانی با تاکید بر گسترش روابط پارلمانی گفت: پارلمان دو کشور از اقتدار خیلی خوبی برخوردار هستند؛ در واقع دموکراسی در ایران و پاکستان واقعی است و این سیمای واقعی بودن دموکراسی را می‌توان در قدرت پارلمان‌ها دید که از این جهت پارلمان‌ها با هم می‌توانند همکاری داشته باشند.

لاریجانی با تاکید بر اینکه ما می‌توانیم در مجامع بین المللی با یکدیگر مشورت‌هایی داشته باشیم به روابط همکاری میان دولت‌ها اشاره کرد و گفت: در مسائل اقتصادی روابط خوبی داریم اما ظرفیت دو کشور بیش از این است و باید گام‌های بلندتری در زمینه روابط اقتصادی برداشته شود.

رییس قوه مقننه در ادامه اظهار کرد: کشور ما با ترکیه سالی 20 میلیارد دلار، با امارات حدود 14 میلیارد دلار روابط تجاری دارد و با کشور پاکستان که کشور دوست ما است روابط ما زیر یک میلیارد دلار است و ما نیاز داریم که این روابط را گسترش دهیم.

لاریجانی با اشاره به مسائل نفتی و پتروشیمی اظهار کرد:‌ ما اکنون به شما نفت می‌فروشیم که می توانیم حجم آن را زیادتر کنیم.

رییس قوه مقننه با بیان اینکه پروژه گاز یک پروژه بسیار مهمی است ابراز امیدواری کرد که سطح روابط تجاری دو کشور افزایش یابد.

لاریجانی تصریح کرد: متوجه مشکلات هستیم ولی همه اینها راه حل دارد.

رییس مجلس شورای اسلامی همچنین با اشاره به همکاری امنیتی گفت: ما مرز مشترک با شما داریم این مرز دوستی بین دو کشور است.

رییس مجلس شورای اسلامی در دیدار با رییس مجلس ملی پاکستان با اشاره به این‌که «سیمای واقعی دموکراسی را می‌توان در قدرت پارلمان‌های دو کشور دید» گفت: جریان‌های افراطی عملا کاری می‌کنند که استفاده آن را آمریکا و اسراییل می‌برند.

  علی لاریجانی رییس قوه مقننه با اشاره به همکاری‌های امنیتی اظهار کرد: ما مرز مشترک با شما داریم این مرز دوستی بین دو کشور است اما برخی از اشرار و افراد تندرو این مرز را تخریب می‌کنند و این به طور طبیعی بر روی مردم تاثیر می‌گذارد.

وی تصریح کرد: ما بارها با مسئولین امنیتی کشور شما در این زمینه صحبت کردیم و آن‌ها هم ، هم عقیده بودند که باید از مرز دو کشور صیانت کنیم. حتما همکاری‌های امنیتی بین دو کشور کمک می‌کند که یک عده شرور شرایط دو کشور را مشوح نکنند.

وی همچنین با اشاره به مسائل منطقه و بحران‌های بوجود آمده اظها ر کرد: در این مسائل سعی می‌کنند بین مسلمانان اختلاف بیاندازند و ما این حرکت را یک حرکت شیطنت‌آمیز می‌بینیم که دنبال تفرقه بین مسلمانان است و مسلمانان از هر فرقه‌ای که باشند خدای واحد دارند، کتاب آسمانی‌شان یکی است و نمازشان یکی است و این درگیری که بوجود می‌آورند درگیری طبیعی نیست.

رییس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: این جریان‌های افراطی و تندرو و تروریستی عملا کاری می‌کنند که استفاده آن را قدرت‌های بزرگ مانند آمریکا و اسراییل می‌برند.

وی با تاکید بر این‌که «آمریکا و صهیونیست‌ها از هر اختلافی در امت اسلامی استفاده می‌برند» گفت: باید تلاش کرد این مشکلات را حل کرد و متاسفانه الان حرکت‌های تروریستی در اکثر کشورهای اسلامی وجود دارند.

وی با اشاره به این‌که «برخی کشورهای منطقه یا توجهی نسبت به جریانات تروریستی ندارند یا حتی به آن‌ها کمک می‌کنند» ابراز کرد: باید با تروریست‌ها مبارزه جدی شود و این نقطه‌ای است که ما را با شما نزدیک می‌کند تا با همکاری یکدیکر در کشورهای اسلامی برای مبارزه با تروریسم همفکری شود.

سردار ایاز صادق رییس مجلس ملی پاکستان نیز ضمن معرفی رهبران احزاب که نماینده پارلمان این کشور هستند به امضای تفاهم‌نامه میان دو کشور ایران و پاکستان اشاره کرد و گفت: انتظار می‌رود همکاری میان دو کشور افزایش یابد.


رییس مجلس شورای اسلامی در پی اظهارات رهبر حزب ملی عوام پاکستان مبنی بر این‌که «وحدت میان مسلمانان هیچ وقت شکل نمی‌گیرد مگر این‌که ایران و عربستان متحد شوند» گفت: توصیه شما درست است ما هیچ مشکلی در این زمینه نداریم.

شاهد خاقان عباسی وزیر نفت و گاز پاکستان که در نشست عمومی لاریجانی با رهبران احزاب پاکستان سخن می‌گفت با تاکید بر اهمیت خط لوله گاز برای پاکستان گفت: ما به این موضوع به عنوان تعهد کاری نگاه نمی‌کنیم، بلکه سمبل برادری بین دو کشور است.

او گفت: این را هم می‌دانیم که ایران 90 درصد کار را از طرف خودش به اتمام رسانده و حدود 250 کیلومتر تا مرز پاکستان باقی مانده است. نمی‌خواهم وارد جزییات شوم که در 4 سال اخیر چه اتفاقی افتاده اما علی‌رغم تلاش جدی کشور پاکستان نتوانسته آن‌چه که به خود مربوط بوده را تکمیل کند. به آقای زنگنه وزیر نفت ایران اطمینان داده‌ام که این مساله به این خاطر نبوده که ما سعی خودمان را نکردیم اما وضعیت بین‌المللی جوری شد که نتوانستیم به انجام رسانیم.

او ابراز امیدواری کرد که در آینده شاهد پیشرفت های خوبی باشیم و گفت که انتظار می‌رود در 24 ماه آینده این پروژه تکمیل شود.

وزیر نفت و گاز پاکستان همچنین گفت: با یک سری از شرکت‌های ایرانی در مورد خرید محصولات پتروشیمی، ال ان جی و ال پی جی وارد مذاکره شده‌ایم و امیدواریم سهم همکاری‌های دو کشور گسترش پیدا کند و این خط لوله به میزان 3 میلیارد دلار به میزان حجم روابط تجاری اضافه کند.

علی لاریجانی نیز پس از توضیحات وزیر نفت پاکستان گفت: خط لوله گاز حتما به نفع دو کشور است. چه بسا این‌که ایران به کشور ترکیه گاز ارسال می‌کند ضمن این‌که پروژه‌های دیگری برای کشورهای آسیای میانه داریم.

او با بیان این‌که «پروژه گاز با پاکستان می‌تواند روابط جدید و پایداری را در منطقه ایجاد کند» گفت: مهم این است که کشورهای همسایه باید قدر همدیگر را در همه شرایط بدانند. از این‌که گفتید ظرف ماه‌های آینده پروژه گاز به نتیجه می‌رسد خوشحال شدم و به آقای زنگنه نیز توصیه می‌کنم هرچه سریع‌تر در این خصوص به نتیجه برسیم.

محمود خان اتکزی رهبر حزب ملی عوام پاکستان نیز در این نشست با تاکید بر این‌که «اگر صلح نباشد در منطقه پیشرفت نخواهیم کرد» گفت: فکر می‌کنم متاسفانه بی‌اعتمادی بین همسایه‌های بلافصل مثل افغانستان ، پاکستان و ایران وجود دارد که گاه همدیگر را متهم می‌کنند که از تروریست‌ها حمایت می‌کنند. باید این بی‌اعتمادی‌ها رفع شود. امیدوارم با همکاری ایران، پاکستان و افغانستان پس از چند ماه شاهد باشیم که تروریست از منطقه می‌رود.

او گفت: وحدت میان مسلمانان هیچ وقت شکل نمی گیرد مگر این‌که ایران و عربستان با هم متحد شوند.

علی لاریجانی نیز پس از اظهارات رهبر حزب ملی عوام گفت: اگر ایران ، پاکستان و افغانستان مصمم باشند با تروریسم مقابله کنند موفق می‌شوند؛ زیرا هم پاکستان سازمان اطلاعاتی قوی دارد و هم ایران. اگر اراده کنند با اشرار مقابله کنند موفق می‌شوند. برای مبارزه با تروریسم ما پای کار هستیم تا نگذاریم برخی اشرار در منطقه مرزها را خراب کنند.

رییس قوه مقننه کشورمان همچنین گفتک: توصیه شما برای ایران و عربستان درست است ما هیچ مشکلی در این زمینه نداریم. ما مسلمانان همه امت واحده هستیم و نباید علیه هم کار کنیم. ما نه رقابت داریم و نه دشمنی می‌کنیم. واقعا مسلمان‌ها را برادر هم می‌دانیم؛ لذا برخی مسائل را باید با گفت‌وگو حل کرد.

منبع: ایسنا